DANA VALENCIA | Teresa Ribera: “Mazón'u dört kez aradım çünkü engellenmişlerdi ve Cecopi'de doğru kararları veremiyorlardı”

Derin Gece

New member
“Mazón bana şunu söyledi: durum iyi gidiyordu ve bu öğleden sonra taştı.” Başkan yardımcısı Teresa Ribera Bu Cuma, 29 Ekim Salı günü öğleden sonraya dönüp baktı ve birçok kez başkanla temasa geçmeyi denediğini açıkladı. Carlos Mazón. “Júcar Konfederasyonu halkı Cecopi toplantısında engellendiklerini ve doğru kararları vermediklerini fark etti, Dışişleri Bakanı'nı aradılar ve o da bana haber verdi.” Cevap verdiğinde dördüncü aramadaydı. Ribera, Cadena Ser'e “Beni on dakika içinde arayacağını söyledi ve tabii ki artık aramadı” dedi.

Halk Partisi'nin, özellikle de partinin eleştirilerine bu şekilde yanıt verdi. Esteban González Ponssahibinin eylemleri hakkında Ekolojik Geçiş Bakanlığı. Ribera o öğleden sonra birçok kez Mazón'la iletişime geçmeyi denedi ve sonunda genelkurmay başkanının cep telefonu aracılığıyla bunu başardı. Bakan, o sırada Entegre Operasyonlar Koordinasyon Merkezi (Cecopi) tarafından düzenlenen toplantıya atıfta bulunarak, “Dehşete düşmüşlerdi” diye açıklıyor. Bunlar, saat 20:12'de halka toplu alarmın gönderilmesinden önceki dakikalardı, her ne kadar çok geç olsa da.

Ders çizme

Başkan yardımcısı, 29 Ekim'de Brüksel'de olduğunu, Başkan Yardımcısı ve Komiser olarak atanması ve başkanlığını yaptığı bakanlığa ilişkin konuları ele aldığını hatırlıyor. González Pons'un saldırılarına yanıt olarak “Çalışıyor ve ulaşılabilir” diye ısrar ediyor. O gün olası ihmallere ilişkin olarak dikkatli olmayı tercih edin. “Bunun da zamanı gelecek” diyerek devlet kurumlarının rolünü savundu. Valensiya Topluluğu Devlet Meteoroloji Ajansı (Aemet)o sabah yoğun yağış nedeniyle kırmızı alarmı zaten etkinleştirmişti. Aynı doğrultuda, konuyla ilgili olarak da kendisini ifade etti. Júcar Hidrografik Konfederasyonu (CHJ)şimdi Generalitat tarafından sorgulanıyor. “İyi iş çıkardıklarını düşünüyorum” dedi, ancak “derslerin çıkarılması gerekiyor.” “Daha etkili uyarılar oluşturmak için nasıl iyileştirmeler yapabileceğimizi ve nasıl daha iyisini yapabileceğimizi analiz edeceğiz” diye ekledi.

Ribera, Valensiya yönetiminin “kurumlara karşı itibarsızlığa yol açamayacağını” vurguladı. Kendi departmanına göre başkan yardımcısı, bakanlığın eylemlerini yönetmeye devam etti. DANA'nın evrimi Diğer bakanlıklarla da temas halinde olup durum konusunda uyarıldı. Ayrıca ayın 29'unda aynı gece oluşturulan ve ilk müsait uçakla Madrid'e dönüşünü ayın 30'u Çarşamba sabah 7'de öne çıkaran kriz komitesine elektronik ortamda katıldı ve o gün kamuoyunun gündemini oluşturdu.

Ribera, hükümetin krizin sorumluluğunu üstlenmediğini ve özerk Devletin işleyişini savunduğunu savundu, ancak sorunun “aciliyetin doğru olmadığı yönündeki kararı kim üstlenirse veya kurala kim uyuyorsa” olduğuna inanıyor. “Bay Mazón, halihazırda bölgede faaliyete geçtiğinde, özerk Yönetime ve halihazırda sahada çalışan yetkililere eşlik ettiğinde, özerk Devletin düzgün işleyişine ilişkin sorumluluğu ortadan kalkıyor mu?” sorusunu ısrarla soruyor. “özerk Devletin çalışıp çalışmadığı değil, daha ziyade” Mazón'un çalışıp çalışmadığı ya da Feijóo'nun Mazón'un yaptıklarıyla aynı fikirde olup olmadığıdır. “Bunun bir iç sorun olduğunu düşünüyorum.”

Mazón, Teresa Ribera'ya yanıt verdi

Generalitat başkanı, Cadena Ser'e verdiği röportajda başkan yardımcısı Teresa Ribera'nın açıklamalarına yanıt verdi.

Mazón bunu X hesabı aracılığıyla ve aşağıdaki mesajla gerçekleştirdi: “Yeterince manipülasyon. Bu SMS, uyarı gönderildikten sonra saat 20:20'de ve CECOPI kapsama alanı dışındadır. İşte böyle oldu“, diye yazdı Valencia başkanı. Mazón ayrıca aldığı ekteki mesajı da gösterdi: “Başkan, ben Teresa R. Beklemedeyiz ve endişeliyiz. CHJ'nin başkanı huzursuz ama arabayı azami dikkatle kullanıyor. Marlaska ve içinde sivil koruma. Aemet evrimi takip ediyor. Yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa bana söyle.”