Katalonya'da orta düzey mesleki eğitime erişemeyen 8.000'den fazla öğrenci eğitimlerini bırakıyor

Derin Gece

New member
O Orta düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilerin %64,7'si Ve hiçbir görevde yer alamadı aksine gereksinimleri karşılamak Okulu bıraktı. Veya aynı şey nedir? 4.373 genç Katalan buna rağmen ESO derecesine sahip olmak ve belirlenen süreçte FP'ye ön kayıt yaptırmış, verileri geçerek bu kursa katılmıştır “RALC'de görünmüyor” (Öğrencilerin hem kamu hem de özel Katalan eğitim sistemine kaydı). Bir başkasının eklenmesi gereken endişe verici rakam: %46,3 (diğerleri) 3.921 öğrenci) aynı zamanda gereklilikleri karşılamaması halinde, yeri olmayan, Onlar da hala sistemde değil. Yani, Katalonya bu dersi ekle 8.294 öğrenci orta düzey bir eğitim döngüsüne katılmak için ön kayıt yaptıranlar – yani eğitime devam etmek isteyenler – ve kimler Sınıflardan ayrıldılar.

Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanı
, Esther Niubó, Bu pazartesi günü, başladığı 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ön kayıt sürecini ve kontenjan tahsisini değerlendirdi. Mesleki Eğitime 108.289 başvuru, Ancak yalnızca 61.573 öğrenci kaydoldu. Kamuya açıklanan çok sayıda veri arasında ve diğer uçta şu göze çarpıyor: yaklaşık 18.000 öğrenci Yer bulmalarına rağmen kayıt yaptırmadılar.

ESO odasında 1.735 tekrarlayıcı

arasında 14.884 öğrenci Koşulları sağlayamadığı için ilk gruba kayıt yaptıramayanlar, Bakanlığın bu yeni aşamasındaki ilk krizlerden birine neden olan rakam, 8.476 kişi orta derece için başvuruda bulundu. Bunlardan, 4.555 bir kursa kaydoldular (1.735 ESO'nun dördüncü yılını tekrarladı ve 928 bir PFI).

Mevcut durumun kesin fotoğrafının ötesinde, Niubó Binlerce öğrencinin kursa neredeyse bir ay geç başladığı bu yıl yaşanan durumların gelecek yıl tekrarlanmaması için iyileştirme önerilerini de bu pazartesi günü sunmak istedi. Bu Hükümetin taahhüdü takvimi değiştir ve şu hedef doğrultusunda süreci kolaylaştırın: 31 Temmuz'da tüm kayıtlı öğrenciler. Oyunun kuralları değişmeyecek, dağıtım sistemi aynı kalacak. Değişecek olan tempo ve “ailelerle iletişim dili”. Danışmanın karşılaştığı zorluklardan biri de bilgiyi iyileştirmektir; çünkü bizzat Bakanlığın yürüttüğü bir ankete göre, gereklilikleri karşılamasına rağmen kaydolmayan kişilerin %25'i “Son teslim tarihini kaçırdı ya da dışarıdaydı.” Bu yanıttan başka bir yenilik daha ortaya çıkıyor: “Ben dışarıdaydım”: Gelecek yıldan itibaren kayıtlar online olarak gerçekleştirilecek. Danışmana göre, tekrarlanan öğrenciler için yer rezervasyonu da değişecek.

Dual FP'nin Katalan modeli

Niubó ayrıca Hükümetin “Dual FP'nin Katalan modeli“. “Bunu sağlamlaştırmamız gerekiyor ve bunun için şirketlerin yardımına ve suç ortaklığına ihtiyacımız var” dedi. Çift FP öğrencilerinin %26,4'ü bunu yoğun bir şekilde (ücret karşılığında) yapıyor; Amacı “büyümek” olsa da “iyi” olarak değer verdiği bir gerçek. “Şirketlerde büyüyebilmeliyiz, İş dünyasının da iradesinin olduğunu biliyorum, çünkü bu bir ülkenin taahhüdü. Bu firmalara nasıl ulaşacağımızı görmemiz lazım. Katalonya'da bunlar çoğunlukla KOBİ'lerdir; bakalım ortak ders yapmak mümkün mü…” diye belirtti.

İhtiyaçla ilgili olarak FP'deki halka açık yerlerin sayısını artırmak Niubó, gereklilikleri karşılamasına rağmen tüm öğrencileri sistem dışında barındırabilmek için “teklif olması gerekenin biraz altında” ancak anahtarın burada olduğunu söyledi. “Oryantasyonu güçlendirerek, her bölgenin üretken yapısı aracılığıyla arz ve talebi ayarlayın” diyerek önceliklerinden birinin sistemden atılan öğrencilere refakat etmek olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda şunları temin etti: PFI kontenjanlarının sayısını artıracak, bekleyen en büyük konulardan biri okulu erken bırakanların sayısını azaltmak, çünkü bunlar ESO'dan mezun olmayan öğrencilerin pratikte sahip olduğu tek seçenektir, ancak kaç yer olduğuna dair bir rakam verilmemiştir.