Komşularım her zaman kapımın dışında sohbet ederler. onları durdur!

zenrcade

Active member
S: 2016’dan beri Brooklyn’de orta ölçekli bir kooperatifin ikinci katında yaşıyorum. Artık evde daha çok zaman geçiriyorum ve lobideki sürekli gevezelik sinirlerimi bozuyor. Çalışırken, yoga yaparken veya televizyon izlerken bu konuşmalar dikkatimi dağıtıyor. Komşum, bazen gece geç saatlerde komşularıyla düzenli olarak kapımın önünde konuşan suçlulardan biridir. Bunun birinci kat yaşam alanı ile geldiğinin farkındayım ve huysuz komşu olmak istemiyorum. Ama ben de barış istiyorum. Ne yapabilirim?

A:
Şehir gürültüyü düzenler, ancak ihlal olarak değerlendirilmesi için “aşırı ve mantıksız” olması gerekir ve bir lobide normal bir sesle konuşan insanlar bu seviyenin altında kalır. Ancak, sürekli gevezeliğin neden can sıkıcı olabileceği anlaşılabilir ve kooperatif yönetim kurulunuzu veya yöneticinizi veya komşunuzu daha düşünceli olmaya ikna edebilirsiniz.

Tahtaya, lobilerde konuşan insanları anladığınız halde, sesin evinize girdiğini ve dikkatinizi dağıttığını açıklayan bir not yazın. Konuşmalar gece geç saatlerde yapılıyorsa, makul düzeyde bir huzur ve sessizliğe hakkınız olduğu için bunu da ekleyin.

Hukuk firması Cozen O’Connor’ın Manhattan ofisinde emlak avukatı olan Leni Morrison Cummins, “Kurula bilgi vermek önemlidir, çünkü bir yandan bilmeyebilirler,” dedi. “Bunun rahatsız edici olduğu hakkında hiçbir fikirleri olmayabilir.”

Bina sakinlerine, ortak alanlarda seslerine dikkat etmelerini isteyen bir mektup dağıtmalıdır. Yönetim ayrıca lobiye işaretler koyabilir ve kapı görevlileri sakinlere lobiyi sessiz tutmalarını hatırlatabilir.

Ayrıca o komşunuzla kapınızın dışında sık sık sohbet etmeniz hakkında da konuşabilirsiniz. Ancak dikkatli olun – bir tartışmaya girerseniz işleri daha da kötüleştirebilirsiniz.

Emily Post’un Etiquette, The Centennial Edition kitabının ortak yazarı Lizzie Post, “Yüzleşme işe yarayabilen bir şeydir” diyor. “Bunu nasıl yaptığınız gerçekten büyük bir fark yaratıyor.”

Bayan Post, söylemek istediklerinizi yazmanızı ve bazı güvendiğiniz arkadaşlarınızdan veya akrabalarınızdan geri bildirim almalarını öneriyor.

Başka bir seçenek: Kapınıza, insanlara seslerini alçak tutmalarını hatırlatan bir işaret asın – ancak bu strateji biraz incelik gerektirecektir. “Pasif agresif, değil mi?” dedi Bayan Post, havayı yumuşatmak için tabelada mizah kullanılmasını önerdi. “Bazen pasif agresif olmak kötü bir şey değildir. Gerçekten bağlı olmanın değil, bağlı olmanın yolu olabilir.

Ardından, evinizin etrafına bir göz atın. Kesintiyi azaltmak için yapabileceğiniz şeyler var mı? Belki sesi emmek için duvara bir duvar halısı asabilirsin. Gürültü önleyici kulaklıklar, gürültü makinesi veya müzik de yardımcı olabilir.

Konut gayrimenkul haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemelerini almak için buradan kaydolun.