Trump canlı yayında Harris'i yendi

Derin Gece

New member
06 KASIM 2024 – 23:07

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bu Çarşamba günü Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkanlık seçimlerindeki zaferini kabul etti ve ekibinin “barışçıl bir güç aktarımına” katılacağına dair güvence verdi. Demokrat aday, “Bugün Başkan seçilen Trump'la konuştum ve onu zaferinden dolayı tebrik ettim. Ayrıca kendisine ve ekibine geçiş sürecinde yardımcı olacağımızı ve barışçıl bir güç transferine katılacağımızı da söyledim.” dedi. mezun olduğu okul, Howard Üniversitesi.

Kamala Harris. / AFP

Harris, “Amerikan demokrasisinin temel ilkesinin” bir aday kaybettiğinde sonuçların kabul edilmesi olduğu konusunda güvence verdi. “Bu ilke, diğerleri gibi, demokrasiyi monarşi veya tiranlıktan ayırır” diye ekledi. Ancak ABD başkan yardımcısı, “özgürlük, fırsatlar, adalet ve tüm insanların onuru için” mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini belirtti. “Ulusumuzun kurucu idealleri, Amerika'nın en iyilerini yansıtan idealler uğruna bir mücadele” dedi. Burada Howard Üniversitesi'ndeki etkinliğin fotoğraf galerisi var.